Björkviks Ponnyridskola 2.0

Året är 2020 – men vi gillar att tänka på det som 2.0. Vår ridskola har snart funnits i fjorton år. Först som en spirande barndomsdröm hos en då nioårig liten tjej – nu snart trettionio, så stolt och tacksam livet!

Samtidigt som Björkviks Ponnyridskola är en i många avseenden traditionell ridskola, ansluten till-  och med personal utbildad via Svenska Ridsportförbundet (SvRF)  – är vi i många andra avseenden mindre traditionsfast. Vi tror att traditioner ibland mår bra av att brytas – till förmån för nya tankar och nya upplägg, som bättre passar dem verksamheten är menad för.

I vår bransch talas det ofta om begreppet en ridskola för alla. Detta är vår definition;

Vi tror på ett genuint arbete för tillgänglighet i den fysiska, pedagogiska och sociala lärmiljön, vi tror på att skapa trygghet och delaktighet och vi tror på att det vi gör och den grund vi kan lägga här stärker våra elevers känsla av egenvärde på ett vis som går igen även på andra håll i deras vardag.

Vi tror på att lyssna på varje barn, att möta varje individ och att alltid utgå ifrån det – trots att vi bedriver en verksamhet där säkerheten kring hästen är viktig. Vi tror att det går alldeles utmärkt att göra precis så.

Hos oss rider många elever som tidigare upplevt ängslan och ridrädsla. Hos oss rider ännu fler elever med utmaningar som ligger inom NPF-området. Vi tänker att vår viktigaste uppgift inte är att tänka hur vi specifikt ska utforma verksamheten för vissa – utan att det är vad som ligger till grund för vårt förhållningssätt när det gäller hela ridskolans utformande;

Struktur, tydlighet, förutsägbarhet – och att skapa trygga relationer, både mellan ridlärare – elev – vårdnadshavare och ponnyer. Så vill vi jobba!

Vi utvecklas och lär oss hela tiden, och det är något av det allra viktigaste tror vi; Att aldrig sluta lära. Varje ny elev har något nytt att lära oss – liksom vi har att lära dem. Vår strävan är att vår ridskola ska uppfattas av våra elever som en plats där de blir sedda, känner tillit och vågar vara den de är.

Vår uppgift är lika mycket som att lära ut häst- och ridkunskap att möta varje individ på det vis som fungerar allra bäst för just den, och utifrån dess behov stödja, utveckla, stärka och låta lyckas!

Vi har alltid strävat efter att arbeta på det viset – men med åren, erfarenheten och kunskapspåfyllnaden är vi allt mer säkra på vår bana. Vi vet att den är precis rätt väg för oss – vi ser nu tydligt vad vi ska lägga fokus på – och med det tar vi ett rejält avstamp i riktning mot 2020 och Björkviks Ponnyridskola 2.0.

Välkommen till oss! Vi längtar efter att få träffa dig!

Hälsar Maria & alla medarbetare på Björkviks Ponnyridskola

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.