PROVA-PÅ

Aktuella datum:

  •  

Prova-på-ridning hos oss innebär både hästspyssel och ridning på nybörjarnivå. Detta upplägg är främst inriktat mot barn i ålder ca 3-10 år. Varje tillfälle är ordnat enligt följande;

Grupp 1: Hästpyssel 30 min + ridlektion 30 min.
Grupp 2: Ridlektion 30 min + hästpyssel 30 min.

8 platser/grupp. 
Kostnad 150 kr, betalas kontant eller via swish på plats.

Anmäl med ett mail till info@bjorkviksponnyridskola.se, ange barnets namn, ålder och storlek (för storlek på ponny). Först till kvarn!

Välkommen!

Älskade ponnykompis!

Vad är prova-på-ridning?

Prova-på-tillfällen passar mycket bra för den som är intresserad av att prova hur det går till att vara ridskoleelev. Ridlektionerna har samma upplägg som ridskolans nybörjarlektioner. Hästpyssel ingår också! Platsantalet till varje tillfälle är begränsat och plats bokas via mail, gärna i god tid då dessa tillfällen ofta är populära och snabbt blir bokade. Betalning sker kontant på plats med jämna pengar eller via swish. Prova-på ridning finns endast vid särskilt annonserade tillfällen – håll utkik på vår hemsida och Facebook. 

Som prova-på-elev är det bra om man kommer till ridskolan i god tid innan sin lektion för att se sig omkring, och prova ut en hjälm som passar. Varje elev måste också ha någon vuxen med sig som kan gå bredvid ponnyn under lektionen. 

 

Så här går det till innan lektionen:

När du bokat din lektion och kommer till stallet tittar du på hästlistan som sitter på anslagstavlan i samlingsrummet. Där ser du vilken häst du ska rida. På prova-på-ridningen jobbar våra minsta ponnyer som kan bära barn upp till ca 40 kg. Behöver du en större ponny måste du anmäla det när du bokar din lektion.

Ridhjälmar finns att låna och vi har även ett antal säkerhetsvästar i olika storlekar för den som önskar att rida med väst. Ridlärare på prova-på-ridning kan variera, och vi finns till hands i alla moment. Fråga oss gärna om du undrar över något!

 

Varmt välkommen att prova på ridskola hos oss!