ALLMÄN INFO OM RIDSKOLAN

Björkviks Ponnyridskola är en ridskola ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Hos oss bedrivs ridskoleridning enligt ridsportförbundets rekommendationer, med utbildad personal och med ponnyer väl lämpade för sitt arbete.

Svenska Ridsportförbundet har tagit fram en utvecklingsmodell för ryttares utbildning från nybörjare till elit, där vi på Björkviks Ponnyridskola främst står för Nivå 1 som vi enkelt förklarat kan kalla ”förskolan och grundskolan” inom ridsporten.

Björkviks Ponnyridskola vill alldeles särskilt vara en ridskola där du lär dig att rida på riktigt även om du bara är tre år! Vi tycker att barn lär bäst på ponnyer i anpassad storlek. Här når du upp för att borsta sin ponny på ryggen och du kanske till och med lär dig att sadla din ponny den allra första gången du kommer hit. Här törs du kratsa hovar och du kan sitta upp själv! Vi på Björkviks Ponnyridskola älskar ponnyer och det tror vi att du också gör när du träffat våra!

Vi brinner för riktig ridning även för de allra yngsta – läs gärna vår filosofi. Hos oss har den moderna utbildningsvetenskapen – pedagogiken och didaktiken  – en central roll. Undervisningen sker i grupper om ca 8 elever och så individuellt som möjligt. Vi tänker mycket på din säkerhet och vi arbetar efter mottot; ”Hur gör vi det möjligt för varje individ att lyckas?”. Kort och gott; hos oss är ridning pedagogisk, rolig och säker!

Ridundervisningen bedrivs i huvudsak på ridbana/ridhus där du får lära dig att rida i alla gångarter, ridvägarna och att rida över bommar och hinder. Några gånger varje termin rider vi ut i ridskolans omgivning och något pass rider vi barbacka.

Vi bedriver ridskola för barn från ca 2 år och upp till 18 år. För de allra yngsta passar Hästis mycket bra. Våra nybörjargrupper till och med märke 1-2 vänder sig i första hand till barn i ålder 3-10 år. De elever som är något äldre än så, har ridit några fler år och rider i de högre märkesgrupperna märke 3-5 eller bronsgrupp.

Vi är noga med att det är ordning och reda på vår anläggning samt att det är ordning och reda under våra ridlektioner! Att ha lugnt och trevligt omkring sig uppskattar både våra ponnyer och våra elever. Vi hoppas att du som väljer att besöka oss också tänker på det!

Vår ridundervisning är alltid välplanerad från terminsplanering till lektionsplanering löper en noga genomtänkt röd tråd som vi gärna delar med oss av. Vi dokumenterar också gärna vår verksamhet i text och bilder!

Har du frågor och funderingar? Önskar du anmäla till ridskolan? Hör av dig till oss via vår mail info@bjorkviksponnyridskola.se så ska du få svar!

Vi önskar dig varmt välkommen till oss!