HÄSTIS

Hästis är gruppen för de allra yngsta ryttarna! Här är eleverna 2-5 år och lärandet utgår från barnens perspektiv.

Ridskoleverksamhet för yngre barn kan sägas vara vår specialitet! Vi vet att yngre barn har en stor längtan att lära på riktigt och vi vill gärna fånga upp deras intresse och engagemang, samt bidra till att rikta deras uppmärksamhet mot ny och spännande kunskap om både hästar och ridning – på just yngre barns vis.

Som vårdnadshavare till ett barn som rider hos oss kan du känna dig trygg med att vi har utbildning och kunskap både i häst- och ridlära, säkerhet och pedagogik. Du kan också känna dig trygg med att våra ponnyer är snälla att både rida och hantera. De är noga utvalda och utbildade för sin viktiga uppgift. Vi ser vuxen och barn som ett team, och du som vuxen behöver inte ha någon hästvana sedan tidigare. Vi är glada att göra Hästis till en rolig och lärorik upplevelse för er båda tillsammans!

Varje tillfälle på Hästis är 60 minuter. Vi börjar alltid med 30 minuter ridning (där du behöver gå bredvid ditt barn och leda ponnyn) och vi avslutar alltid med 30 minuter teori och hästskötsel.

Några exempel på teorimoment för de små barnen kan du läsa mer om här:

Hästis finns idag vid två tillfällen i veckoschemat. Vid stort intresse är vi alltid öppna för att starta fler grupper. Välkommen att kontakta oss!