Hästlista online?

Bloggen här på ridskolans hemsida kommer att användas till att beskriva, förklara eller förtydliga sådant ni har önskat svar på. Vi tänker att det är ett klokt sätt att också låta fler ta del av svaren! Om du har frågor eller funderingar är du alltid varmt välkommen att prata med någon av oss som jobbar på ridskolan eller att skicka ett mail till info@bjorkviksponnyridskola.se.

Dagens fråga handlar om hästlistan och eventuella möjligheter att göra den tillgänglig online.

Hästlistan är alltså den lista där varje elev ser vilken häst hon/han ska rida på dagens lektion. Den sitter inne i teorirummet där också mycket annan information finns. 

Vi har tänkt tanken flera gånger, att göra den tillgänglig online också. Men det har hittills fallit på några viktiga punkter.

Vi önskar att varje elev kommer 20 minuter före utsatt ridtid för att vid behov kunna göra ordning sin häst (om den inte går lektionen innan). Vi anser att 20 minuter innan uppsittning är något varje ridande elevs vårdnadshavare behöver planera in som tillhörande ridskoleaktiviteten. Vi har självklart stor förståelse för oförutsedda händelser som gör att det inte alltid lyckas, men överlag är det ett starkt önskemål hos oss. Stress skapar oro hos många – hästarna mest av allt – och det vill vi undvika.

Att kunna läsa på listan online för att se om sadling behövs eller ej har varit ett önskemål från några håll. Det skulle kanske kunna vara en bra lösning.

… Men om eleven innan inte dyker upp som förväntat drabbas nästa elev av oväntad tidsbrist på plats. Alla meddelar tyvärr inte återbud i tid, och det kan också hända saker på vägen som gör att meddelande kommer sent eller uteblir. Vi har inte möjlighet att bevaka mailen under pågående lektionstid och vi har heller inte möjlighet att uppdatera listan (om den ligger online) under pågående lektionstid.

… En annan viktig aspekt är att om det skulle hända en häst någonting under tiden strax innan lektion eller under lektionstid som gör att den måste avlastas från arbete och bytas ut – och en elev som har förväntat sig en särskild häst istället får någon annan – då kan det bli tokigt på många vis.

Svaret på frågan om hästlista tillgänglig online är alltså att ännu har vi inte hittat ett system där det positiva överväger det vi ser som problematisk. Därför har vi fortfarande enbart hästlistan på väggen i teorirummet. Har du förslag på ett lämpligt system är vi dock öppna och nyfikna att höra om det!

Skulle det däremot vara så att ditt barn av särskilda skäl behöver veta vilken häst han/hon ska rida på innan ni kommer till oss ordnar vi det självklart med en form av individuell lösning. Vi har stor förståelse för att en del individer behöver veta innan hur en situation kommer att se ut, och vi vill hjälpa er på bästa möjliga vis!

Och ett tillägg: Oavsett om vi gör den online eller ej kommer vi alltid att ha den på väggen. För – som många av er säger – det kan också vara en stor del av nöjet att se fram emot att få läsa på listan när man kommer till ridskolan! Vårt mål är att tillmötesgå så många önskemål som möjligt utifrån så många behov som möjligt. Därför letar vi alltid nya spännande lösningar – men vi tar inte bort något som är bra för många!

Skicka gärna din fråga här!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.