TEORIVECKA 11-17 NOVEMBER

En av höstens ridlektionsveckor frångår det ordinarie schemat. Vi kallar det ’teoriveckan’ och kommer denna gång att ha fokus på ryttarmärken.

Teoriveckan innebär att vi under sex dagar erbjuder ett antal olika teoripass där det är fritt fram för våra ridelever och deras vårdnadshavare att gå på flera olika. Lite längre ned på denna sida kommer rekommendationer på passande teoripass för de olika nivåerna. 

Notera också att det inte är någon ordinarie ridlektion under denna period (11-17 november). Frånvaro under denna vecka går alltså ej heller att ’rida igen’.

På denna sida presenteras schemat/översikten över de olika teoripass som finns. Ingen föranmälan krävs. Under schemat finns en beskrivning av varje pass. 

OBS! Det finns inga som helst krav på att ta märken på någon nivå – och det hänger heller inte på taget märke om du blir uppflyttad i nivå eller ej. Märkestagning är alltid helt frivilligt och är tänkt som en rolig och spännande bonus! Teoripassen är öppna för alla, oavsett om målet är att ta märket eller att samla lärande utan märken.

 
VARMT VÄLKOMNA!
 

Barnmärkena Röda Hästen, Gröna Hästen, Vita Hästen, Blå Hästen, Gula Hästen och Bronshästen passar elever upp till och med ca 12 år.

Ridgrupper/nivåer som dessa teoripass passar bäst för är: Hästis, Nybörjare, Fortsättning, men också elever i Märke 1 och Märke 2. Dessa teoripass är 45 minuter långa och du kommer att lära dig olika saker för varje märke. Vid teoripassets slut kommer du att kunna köpa märket för 45 kronor. Här nedan finns en checklista som du också kommer att få i pappersformat vid dessa teoripass. (Silverhästen och Guldhästen tas senare på ridlektionerna i Hästis, Nybörjare- och Fortsättningsgrupperna).


Om du går i en Märke 1-grupp kan du utöver alla Barnmärken också gå på teoripasset som heter just Märke 1. Om du gör det, då räknas det som att du har klarat teorimomentet för ryttarmärke 1 – vilket är en förutsättning för att du ska få köpa märket sedan när ridmomentet är avklarat. Vi kommer både att öva och att rida upp för ridmomentet  under de ordinarie ridlektioner som följer efter teoriveckan.

Om du går i en Märke 2-grupp kan du utöver alla Barnmärken också gå på teoripasset som heter just Märke 2. Om du gör det, då räknas det som att du har klarat teorimomentet för ryttarmärke 2 – vilket är en förutsättning för att du ska få köpa märket sedan när ridmomentet är avklarat. Vi kommer både att öva och att rida upp för ridmomentet  under de ordinarie ridlektioner som följer efter teoriveckan. Om du går i en Märke 2-grupp får du självklart gärna också gå på teoripass för Märke 1 – repetition är ju toppenbra!


Om du går i en Märke 3-grupp går du först och främst på teoripasset som heter just Märke 3. Från och med Märke 3 är teorimomentet lite svårare och därför klarar du inte momentet samma dag som du går kursen (så som i Märke 1 och 2). Du får med dig tips och material att öva på hemma, och särskilda provtillfällen kommer sedan att erbjudas under jullovet – för dig som vill göra provet. Teoriprovet går att göra både skriftligt och muntligt. Om du vill köpa ryttarmärke 3 behöver du både göra ett teoriprov och rida upp för dressyr och hoppning. Vi kommer att öva ridmomenten under de ordinarie ridlektioner som följer efter teoriveckan, men att rida upp för märket sker utöver. Särskilda tillfällen för detta kommer under jullovet. Om du går i en Märke 3-grupp får du självklart gärna också gå på teoripass för Märke 2 – repetition är ju toppenbra!

Om du går i en Märke 4-grupp går du först och främst på teoripasset som heter just Märke 4. På de högre nivåerna är teorimomentet svårare och därför klarar du inte momentet samma dag som du går kursen (så som i Märke 1 och 2). Du får med dig tips och material att öva på hemma, och särskilda provtillfällen kommer sedan att erbjudas under jullovet – för dig som vill göra provet. Teoriprovet går att göra både skriftligt och muntligt. Om du vill köpa ryttarmärke 4 behöver du både göra ett teoriprov och rida upp för dressyr och hoppning. Vi kommer att öva ridmomenten under de ordinarie ridlektioner som följer efter teoriveckan, men att rida upp för märket sker utöver. Särskilda tillfällen för detta kommer under jullovet. Om du går i en Märke 4-grupp får du självklart gärna också gå på teoripass för Märke 3 – repetition är ju toppenbra!

Om du går i en Märke 5-grupp går du först och främst på teoripasset som heter just Märke 5/Brons/Vuxen. På de högre nivåerna är teorimomentet svårare och därför klarar du inte momentet samma dag som du går kursen (så som i Märke 1 och 2). Du får med dig tips och material att öva på hemma, och särskilda provtillfällen kommer sedan att erbjudas under jullovet – för dig som vill göra provet. Teoriprovet går att göra både skriftligt och muntligt. Om du vill köpa ryttarmärke 5 behöver du både göra ett teoriprov och rida upp för dressyr och hoppning. Vi kommer att öva ridmomenten under de ordinarie ridlektioner som följer efter teoriveckan, men att rida upp för märket sker utöver. Särskilda tillfällen för detta kommer under jullovet. Om du går i en Märke 5-grupp får du självklart gärna också gå på teoripass för Märke 4 – repetition är ju toppenbra!

Om du går i en Bronsgrupp eller Vuxengrupp går du först och främst på teoripasset som heter just Märke 5/Brons/Vuxen. På de högre nivåerna är teorimomentet svårare och därför klarar du inte momentet samma dag som du går kursen (så som i Märke 1 och 2). Du får med dig tips och material att öva på hemma, och särskilda provtillfällen kommer sedan att erbjudas under jullovet – för dig som vill göra provet. Teoriprovet går att göra både skriftligt och muntligt. Om du vill köpa Bronsmärket behöver du både göra ett teoriprov och rida upp för dressyr och hoppning. Vi kommer att öva ridmomenten under de ordinarie ridlektioner som följer efter teoriveckan, men att rida upp för märket sker utöver. Vi kommer inte att erbjuda möjlighet att ta Bronsmärket denna termin, då vi bedömer att våra elever i Bronsgrupper behöver befästa sina kunskaper ytterligare innan de är redo för ridprov. Om du går i en Bronsgrupp eller Vuxengrupp får du självklart gärna också gå på teoripass för Märke 4 – repetition är ju toppenbra!


Har du frågor om teoriveckan?

Prata med din ridlärare, eller maila info@bjorkviksponnyridskola.se 🐴🍁🍂