TEORI

För att bli bra på någonting behöver du både teori och praktik! 

På ridskolan bygger vi på många vis in teorikunskaper i den praktiska verksamheten, men regelrätta teorilektioner fyller också en mycket viktig funktion! Under höstterminens sista period – då vädret inte alltid är ultimat för ridning utomhus – kan det hända att vi byter ut någon av ridlektionerna mot teorilektion. Vilket tillfälle detta blir styrs av väder och vind!

Våra ridgrupper lär teori enligt följande:

  • Hästis-grupperna har ett särskilt upplägg där någon form av teori ingår varje vecka! Läs mer om Hästis här!
  • Nybörjargrupperna och fortsättningsgrupperna lär teori motsvarande barnmärkena Vita HästenGula Hästen, Gröna Hästen, Blå Hästen, Röda Hästen och Bronshästen. I samband med teorimoment avseende dessa märken finns också möjlighet att av Svenska Ridsportförbundet genom Björkviks Ponnyridklubb köpa märke för 40 kr. Mer om dessa märken hittar du här.
  • Märke 1-5-grupperna har för respektive märke särskilda krav på teoretiska kunskaper.  Checklistor för dessa kunskaper hittar du här.  Det är med utgångspunkt av ovanstående vi bygger våra teorilektioner för dessa grupper.  Under vårterminen erbjuder vi i samarbete med Svenska Ridsportförbundet och genom Björkviks Ponnyridklubb alla elever i märkes-grupper att avlägga prov för märke. Då ingår också teoriprov. Extra teorikurser inför prov anordnas också under våren.