RIDLÄGER 2019

OM VÅRA RIDLÄGER

Vi bedriver ridläger (heldag och halvdag) för elever i ålder 3-18 år samt kvällskurs för ungdomar/vuxna. Här presenteras de olika lägertyperna samt ålder- och nivåindelning. Är du osäker på vilken typ av läger som passar dig – hör gärna av dig till oss!

Vi älskar ridläger och vill ge dig en så härlig sommarupplevelse som möjligt!

Anmälan till ridläger:

Sker endast till vår mail info@bjorkviksponnyridskola.se med information om lägerdeltagare samt önskat ridläger. Vi har inte möjlighet att ta emot ridlägeranmälan muntligen eller via meddelandefunktionen på Facebook.

Efter anmälan – Invänta svar/besked om plats finns.

Viktigt att veta inför anmälan:

1. Vi svarar manuellt om plats erhållits eller ej. Detta sker då med viss fördröjning, men alltid i inkommen tidsordning.

2. Om plats finns faktureras anmälningsavgift. När denna sedan är registrerad på vårt bg. sänds inom några veckor ut en ridlägerbekräftelse samt en faktura på slutbeloppet.

3. Notera att ridlägrets fullständiga belopp är anmälningsavgift + slutbelopp.

4. Till alla ridläger, medtag egen lunch/mellanmål etc. Kyl, frys och micro finns.

Viktigt att veta inför anmälan är också att vår specialitet är små ponnyer och att vår verksamhets filosofi bygger på att vi tycker att små ryttare rider allra bäst på små ponnyer. Elever tilldelas därför ponnyer efter storlek. Är du i storlek för små ponnyer men endast önskar att rida större ponnyer, då är vi tyvärr inte rätt ridläger för dig. För de ridlägerelever vi inte träffar i vår ordinarie ridskoleverksamhet önskar vi ett ungefärligt mått på längd och vikt vid anmälan.

Dagläger

Måndag – fredag 9.00-17.00

Målgrupp: Barn/ungdomar 6-14 år (fördelat på olika veckor). Passar den som rider obehindrat i skritt, trav och även galopp. Ridskolenivå Fortsättningsgrupp eller Märke 1-2-3-4. Se respektive veckas ålders- och kunskapsindelning.

Aktiviteter: Här får du möjlighet att utvecklas i ridning och hästkunskap på ett pedagogiskt, roligt och säkert sätt. Träning i dressyr och hoppning varvas med lekfulla tävlingar och barbackaridning. Teorimomenten är ofta praktiska och du får prova på både att tömköra och att köra ponny. Vi avslutar veckan med uppvisning för släkt och vänner!

Hästar: Blandad storlek på hästar efter storlek på deltagare. A, B, C och D-ponnyer. En egen ponny till varje deltagare. Egen ponny kan medtagas!

Dagsschema:

9.00 Samling, hästskötsel

Fm. Ridning gr 1, Ridning gr 2 (dressyrinriktat)

Teori

12.00 Matsäck

Em. Ridning gr 1, Ridning gr 2 (hoppinriktat)

17.00 Samling och slut för dagen

Ungdomsläger

Måndag – lördag 9.00-17.00

Målgrupp: Ungdomar i ålder 11-18 år. Ridvana motsvarande ridskolenivå Märke 3, 4 och 5.

Aktiviteter: Liknande upplägg och schema som dagridläger, men något varierat innehåll beroende av den högre kunskapsnivån på dessa läger.

Hästar: Från stora B-ponnyer till små storhästar. Till dessa veckor lånar vi in extrahästar som håller rätt storlek. Egen ponny/häst går mycket bra att ta med!

Halvdagsläger

Måndag – fredag 9.00-13.00 eller 14.00-18.00.

Målgrupp: Barn 3-9 år (fördelat på olika veckor). Ingen eller liten ridvana. Passar den som aldrig ridit eller som ridit Prova-På, Nybörjargrupp, Hästis, Fortsättning och Märke 1-grupp. Passar också sommarboende barn som inte rider ”till vardags”.

Halvdagsläger finns både som förmiddagsläger där du deltar varje förmiddag under en vecka, och som eftermiddagsläger där du istället deltar varje eftermiddag.

Aktiviteter: Här får du lära dig grunderna i ridning och hästskötsel på ett pedagogiskt, roligt och säkert sätt. Du hinner med att prova på såväl ridning på ridbana, barbacka, uteritt som häst- och vagn och att hoppa små hinder. Vi avslutar veckan med uppvisning för släkt och vänner!

Hästar: I första hand de små ponnyerna (A- och B-ponnyer) Större ponnyer vid behov. Två barn per ponny.

Dagsschema förmiddagsläger:

9.00 Samling

Hästskötsel

Ridning i 2 grupper

11.00 Matsäck, fika

Lekar

13.00 Samling och slut för dagen

Dagsschema eftermiddagsläger:

14.00 Samling

Hästskötsel

Ridning i 2 grupper

16.00 Matsäck, fika

Lekar

18.00 Samling och slut för dagen

Kvällskurs

Måndag – torsdag 19.00-21.00

Målgrupp: Ungdomar (från 12 år) och vuxna i ponnystorlek (max ca 65 kg) med ridvana ca Märke 3-4-5 (rider i alla gångarter i rätt form och balans, hoppar 50-60 cm).

Aktiviteter: Ridlektioner. Måndag dressyr, tisdag hoppning, onsdag dressyr och torsdag hoppning. Möjlighet att i mån av plats anmäla sig till enstaka kvällar.

Hästar: B, C, D-ponnyer, små storhästar. Egen ponny/häst går mycket bra att ta med.

Schema: Ridlektioner i grupp.