Häst- & Hundläger v. 30 – 2023

Häst- & Hundlägret gjorde succé sommaren 2020. Nu gör vi om det varje sommar! Vi håller till på Björkviks Ponnyridskola och på plats finns denna vecka inte bara våra ponnyer utan också Mette Svarvare med sina hundar. Mette är specialpedagog och driver Ettems Hund & Handledning med fokus på hund och specialpedagogik. Samarbetet med Maria Falck som är ridlärare och pedagog resulterade (bland annat) i det här unika sommarlägret!

Datum: Vecka 30

Tider: Måndag – fredag 9.00-13.00

Vilka passar det? Barn i åldersspannet 6 – 12 år. Ridvana cirka motsvarande Fortsättningsgrupp – Märke 3. Ingen tidigare hundvana krävs. Sexton deltagare tilldelas (två och två) per par en ponny och en hund att ”ansvara” för under veckan. 

Observera att detta är ett prova-på-läger där tanken främst är att servera en ”buffé” av möjligheter och aktiviteter tillsammans med häst och hund. Mer utmanande ridlektioner får du exempelvis istället på ett ordinarie ridläger.

Medtag egen matsäck/lunch/mellanmål (kyl, frys och mikro finns).

Aktiviteter: Du får lära dig grunderna i hundträning, ridning och häst/hundskötsel. Vi passar även på att gå långpromenad, prova på apportering och agility. Har vi tur så får vi också träffa valp/ar. Detta gör vi på ett pedagogiskt, roligt och säkert sätt som anpassas för alla. Ett detaljerat schema över veckan delas ut vid den första samlingen.

Hästar: Ridskolans ponnyer i storlek efter deltagare (kategori A-D).

Hundar: Väldresserade, vänliga labradorer i olika åldrar. Egen hund kan ej medtagas.

Anmälan till detta läger sker på samma vis som till våra ridläger; Mail till info@bjorkviksponnyridskola.se. Anmälningsavgiften som är 300 kr, faktureras vid anmälan – och därefter kommer resterande belopp 2500 kr att faktureras en månad innan lägerstart.

Varmt välkomna!

Hälsar Maria & Mette