Häst- & Hundläger v. 30 – 2021

Häst- & Hundlägret gjorde succé sommaren 2020. Nu gör vi om det! Vi kommer åter igen att hålla till på Björkviks Ponnyridskola och på plats finns denna vecka inte bara våra ponnyer utan också Mette Svarvare med sina hundar. Mette är specialpedagog och driver Ettems Hund & Handledning med fokus på hund och specialpedagogik. Samarbetet med Maria Falck som är ridlärare och pedagog resulterade (bland annat) i det här unika sommarlägret!

Datum: Vecka 30 (19/7-23/7)

Tider: Måndag – fredag 9.00-13.00

Vilka passar det? Barn i åldersspannet 6 – 12 år. Ingen eller liten häst och/eller hundvana. Sexton deltagare tilldelas (två och två) per par en ponny och en hund att ”ansvara” för under veckan.

Observera att detta är ett prova-på-läger där tanken främst är att servera en ”buffé” av möjligheter och aktiviteter tillsammans med häst och hund. Mer utmanande ridlektioner får du exempelvis istället på ett ordinarie ridläger.

Medtag egen matsäck/lunch/mellanmål (kyl, frys och mikro finns).

Aktiviteter: Du får lära dig grunderna i hundträning, ridning och häst/hundskötsel. Vi passar även på att gå långpromenad, prova på apportering och agility. Har vi tur så får vi också träffa valp/ar. Detta gör vi på ett pedagogiskt, roligt och säkert sätt som anpassas för alla. Ett detaljerat schema över veckan delas ut vid den första samlingen.

Hästar: Ridskolans ponnyer i storlek efter deltagare (kategori A-D).

Hundar: Väldresserade, vänliga labradorer i olika åldrar.

Egen hund:  Du kan ev. också ta med egen hund. Detta sker endast i dialog med dina föräldrar. Då måste din hund vara försäkrad, vaccinerad enligt SKKs rekommendationer samt årligen mot kennelhosta. Vi förbehåller oss rätten att säga nej till egen hund. Vid frågor om egen hund kontakta Mette ettemshund@gmail.com

Anmälan till detta läger sker på samma vis som till våra ridläger; Mail till info@bjorkviksponnyridskola.se. Anmälningsavgiften som är 300 kr, faktureras vid anmälan – och därefter kommer resterande belopp 2100 kr att faktureras med sista betaldatum 10 dagar innan lägerstart.

Varmt välkomna!

Hälsar Maria & Mette