Banhoppningsdagarna 2022

Här kommer den preliminära startlistan! (Uppdaterad 24/5 kl. 13.45)


Banskiss:


Observera att det är ett klurigt pussel att få ihop dessa dagar och att vi gjort vårt bästa för att kunna lösa det så bra som möjligt för alla inblandade när det gäller häst- och höjdval.

Vi informerade inför anmälan att det i slutänden är vi ridlärare som gör bedömningen om vilken häst och vilken höjd som blir lämplig för varje ryttare. Vi förstår verkligen att man önskar sin absoluta favoritponny – men vi är också säkra på att ni förstår att en och samma ponny inte kan göra 70 starter av banhoppningsdagarnas 100, utan att vi behöver fördela det klokt. Vår specialitet är små ponnyer, och vi hoppas och tror att våra elever valt oss som ridskola just för möjligheten att rida en ponny i lagom storlek. Det betyder också att våra längre/större elever har företräde till de större ponnyerna vid dagar som dessa, om det inte finns särskilda skäl att ta hänsyn till.

Om ni har frågor och funderingar, skicka oss ett mail till info@bjorkviksponnyridskola.se 

 


VIKTIG INFORMATION

– Kom i god tid!

– Parkera på parkeringen eller i hagen bredvid (hage J), se skylt. Några möjligheter till parkering på grusvägen finns, men observera att den måste vara framkomlig även för ev. jordbruksfordon. 

– Kontrollera aktuell startlista på platsen för hästlistan. Det kan vara strykningar som förändrar din starttid.

-Starttider är inte fasta. Skriv gärna ut startlistan och ta den med dig för att själv kunna hålla koll på hur dagen fortlöper.

-Kontrollera och lär in banan. Banskiss finns vid startlistan samt vid ingången till ridbanan.

Mellan klockan 9.00-9.30: Startanmäl i teorirummet vid luckan till kontoret = Kom och berätta att du är på plats och betala avgift 170 kr. Jämna pengar, swish går bra. Startavgiften inkluderar en prisrosett som du får vid genomförd ritt. Visa också upp ditt medlemskort! Efter klockslaget stängs startanmälan och ryttare som då ej är anmälda räknas som ej startande.

– Iordningställ ponnyn. Arbeta tillsammans med andra ryttare som ev. har samma ponny. Eventuellt behöver ni arbeta ’i skift’. Tänk på att undvika trängsel i stallet!

– Gå banan (före klockan 10.00) och planera din ritt – precis som på stora tävlingar! Hindren är numrerade. Du får inte kliva eller hoppa över hindren när du går banan.

– Den ryttare som rider ponnyn först tar tillsammans med medföljande vuxen ut ponnyn till ridhuset där framridning sker. Vi kommer att ha personal på plats som organiserar framridningen. Lyssna och respektera de instruktioner du får! Hästarna gör flera starter under dagen och vi är mycket måna om deras hälsa och välbefinnande! Reglerna gäller både ridskolehäst och privathäst.

– Ekipage kallas av speaker/domare till start enligt gällande startlista. Utan stress, vi väntar in dig!

– Ekipage rider in på hoppbanan, väntar på startsignal och rider sedan banan i lugnt och vårdat tempo. Om något skulle gå på tok, om du inte kommer ihåg banan etc så kommer du att få hjälp av oss. Vi är här för att hjälpa dig att lyckas ❤

– Efter genomförd ritt får ekipaget sin rosett. Alla får rosett oavsett hur ritten gått. Detta är ett träningstillfälle. Genomförandet belönas och vi älskar att höra hur ni alla peppar varandra och bidrar till en fin stämning!

– Om ponnyn ska ridas av flera ryttare möts den av sin nya ryttare. Om ponnyn är färdig för dagen går den istället till stallet.

 

KOM IHÅG!

Om det är varmt ute, ha vätska tillgänglig till ryttaren. Bjud hästen friskt vatten efter ritten i stallet.

Till varje deltagande barn medföljer alltid en vuxen! Även om barnet rider banan själv måste vuxen finnas till hands vid iordningställande av häst, uppsittning, framridning och avsittning.

Detta är en banhoppningsträning menad för barn och för utbildning. Vi kommer att ta det lugnt! Fråga oss gärna om du undrar över något. Det är en stor och viktig dag för många små ryttare!

Hästarna kommer kanske att känna av ”tävlingsstämningen” och en häst som vanligtvis är lugn kan bli pigg. Med en lugn ryttare och med lugna medhjälpare omkring sig förhindras risken för olyckor! Hjälp gärna varandra att komma ihåg detta!

Vårt Lilla Skafferi – som är ett lokalt företag inom café och catering står för servering och vi önskar publik varmt välkomna att njuta av dagen!

VÄLKOMNA TILL EN ROLIG OCH LÄRORIK DAG PÅ BJÖRKVIKS PONNYRIDSKOLA!