Att anpassa på olika sätt

Något vi som team har blivit väldigt bra på genom åren är att stötta upp och täcka upp för varandra i tider då det har behövts som mest. Vi har haft graviditeter, sjukskrivningar och studier att bolla med tillsammans med verksamhetens behov, och vi är mycket stolta över hur vi har löst allt vi hittills mött!

Till höstterminen 2023 kommer vi att behöva tänka om en del igen jämfört med vad som var vår första plan. För att  det ska vara möjligt att kombinera både familj, sitt övriga liv och sin yrkesroll behöver man ibland ett schemabyte. Det är vad som kommer att ske till hösten. Eller i alla fall i början av höstterminen. 

Så här kommer vi att starta hösten: 

Amelie kommer främst att ha en tjänst som innebär stalltjänst och administration dagtid. Hon kommer att ha lektioner fredag kväll och lördag eftermiddag.

Alexandra kommer att ha fler lektioner denna termin. Hon kommer att ta över söndagseftermiddagarna och en del av Amelies lektioner under vardagskvällar.

Maria kommer att ha alla M5-grupper, båda Bronsgrupperna och båda vuxengrupperna. Maria återgår också till rollen som ridskolechef både ’utåt och inåt’ i verksamheten.

Vi förstår att det kan kännas konstigt att byta ridlärare när man har ridit för någon under en längre tid. Relationsskapandet är en otroligt viktig del av lärandeprocessen och de band som skapas mellan ridlärare och elever är så värdefulla. Men vi tänker samtidigt att vi är en så tajt och familjär verksamhet, vi arbetar efter ett så tydligt system/modell och vi har en sådan god daglig och nära kontakt med varandra att det ändå på något vis kan upplevas positivt. 

Anpassningar är vårt viktigaste ledord och vi hoppas att ni har förståelse för att det ibland också innebär att anpassa scheman och arbetsuppgifter till personalens behov och situation  ❤

I lektionsschemat kan du läsa vilka av oss ridlärare som kommer att ha de olika grupperna. Under vecka 31 skickar vi som vanligt ut höstterminens elevbrev och välkomnar dig tillbaka till en ny fantastisk ridtermin här på Björkviks Ponnyridskola.

Varma hälsningar från oss, genom Maria

maria@bjorkviksponnyridskola.se

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.