ÄR NI NYFIKNA PÅ VT 2021?

Höstterminen går mot sitt slut och det har minst sagt varit ett omtumlande år för alla. För oss tack och lov nästan enbart på ett positivt vis. Vi är enormt tacksamma över att vi kunnat bedriva vår verksamhet ’ostört’ under Covid-19-tider, mycket beroende av att vi tillsammans med er på väldigt många vis redan var anpassade till ett sådant scenario – skulle det visa sig.

Den livslånga drömmen om ett ridhus blev till planer och nu under slutet av året är förberedelserna äntligen i full gång som ni sett! Just nu grävs det för fullt, bland annat inför de 24 plintar som anländer 12 januari, och därefter skall byggnaden på plats. Vi har valt Tectum som ridhusleverantör och de kommer att ombesörja att det byggs upp på plats – så bra! Ridhuset kommer att komma i månadsskiftet januari/februari har vi fått veta.

Vårterminen startar lördag 23/1

Vi har valt att starta VT lördagen den 23 januari. Det betyder att vi förkortar vårt ordinarie vinteruppehåll med halva tiden – och det betyder att ridhuset inte är ridklart den/de första veckorna – men det kommer att bli det i februari.

Vårterminen 2021 kommer därför att bestå av 20 ridlektioner, uppdelade på två ridperioder/fakturaperioder om 10 gånger var. Det preliminära ridlektionsschemat ser ut så här:

(Observera att det kan ske någon liten förändring).

Där kan du också se vilka av oss ridlärare som har de olika grupperna, eftersom vi har gjort vårt arbetsschema inför våren klart. Vi har den mycket glada nyheten att meddela att vår Alexandra från och med januari är tillsvidareanställd precis som Amelie. Ella fortsätter att jobba sina timmar på söndagar. Vi är verkligen ett superteam här på ridskolan nu!

För de elever som berörs av en större förändring så som exempelvis byte av dag eller stor skillnad i tid kommer mail att skickas ut/har skickats ut. I övrigt kommer ridtid och information som vanligt tillsammans med elevbrevet.

Vårterminens elevbrev skickas ut strax efter nyår, och däri finner du också den första ridfakturan.

Vi kommer att höja ridpriset med 10 kr/lektion. Vi ligger fortfarande lågt i jämförelse med andra ridskolor – och det du får för höjningen är ju ett ridhus! Om du inte vill fortsätta att rida hos oss i vår, eller har eget önskemål om byte av dag och tid – hör av dig till oss via mail så snart som möjligt! Vi har drygt 100 elever på kö till vårterminen vilket är stort rekord – wow! Vi kommer tyvärr inte att kunna ta in alla, men vi jobbar på med att få in så många vi kan!

Under ridskolans 4,5 veckor långa vinteruppehåll står vi inte sysslolösa. Vi har nu bokat in över 80 (!!) privatlektioner. Det är helt fantastiskt bra – vi är så otroligt glada och stolta över det! Vi har också planerat in några uteritter, dels för yngre barn att ’hitta tomten’ och dels för äldre barn, ungdomar och även vuxna.

En onlineverksamhet finns också på schemat under januari – en teoretisk utbildning för föräldrar och medföljande vuxna! Via Teams kommer vi att ses och gå igenom allt du behöver veta inför ditt besök på ridskolan och du kommer också att ha möjlighet att ställa frågor. Visst låter det bra! Håll utkik på vår Facebooksida inför det evenemang som dyker upp i dagarna.

Årshjul, terminsplanering, extraaktiviteter och annat som innehåller mer detaljer kommer vi att presentera strax innan terminsstart.

Nu vill vi önska er alla en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

TACK för att ni finns och för att ni väljer Björkviks Ponnyridskola <3

Kommentera