VINTERUPPEHÅLL OCH LITE INFORMATION!

Som många av er vet har ridskolan nu (och varje vinter) ett vinteruppehåll. Detta på grund av att vi bedriver vår verksamhet utan ridhus och med endast ridning utomhus. Vi bedömer att vintervädret är för osäkert att bedriva verksamhet i under dessa förutsättningar och har istället valt att satsa på en säsongsbetonad variant.

Denna säsongsbetonade verksamhet består av femton veckor vårtermin, nio veckor ridläger samt femton veckor hösttermin. Vi brukar säga att vi bedriver säsong från sportlov till Lucia, vilket stämmer ganska bra.

Under denna tid arbetar vi väldigt mycket. Vi har inga lediga helger och vi har inte möjlighet till semester sommartid. Det är en livsstil förstås, som vi valt och som vi älskar. Men vi inser också att vi behöver vila ibland, och på vintern försöker vi att ta oss lite sådan tid.

Här vill vi berätta om vad som sker bakom kulisserna under vintern och hinta lite om framtiden. Håll till godo!

De flesta av våra ponnyer behöver sin vintervila då de jobbar säsong liksom vi. Några av ponnyerna behöver dock inte vila fullt lika mycket och dessa har vi valt att lämna ut på foder till olika fodervärdar/familjer. De bilder och meddelanden vi fått ta del av visar att de alla har det fantastiskt bra!

Mailen går på lågfart under vintern och likaså de sociala medierna. Under jullovet har det varit ganska tyst i alla forum och just nu är det ett autosvar på mailen. Detta av ovan beskriven anledning; ett behov av att ha en period av semester. Vi vet att ni är många som vill planera er vår och ert år och vi lovar att återkomma till er!

Under januari månad arbetar vi med gruppindelning och elevplacering. Alla vid höstterminens avslut inskrivna elever är garanterade en plats vid vårterminens start. Vår absoluta målsättning är också att alltid vid ny terminsstart ta in alla elever som då står på vår kölista.

Under den första veckan i februari kommer detta att vara klart. Då kommer vi att sända ut terminens välkomstbrev till gamla och nya elever. Vi följer samma rutin vid varje ny terminsstart; ett brev kommer hem i din brevlåda. Vi väljer att sända ut brev i pappersform (inte mail) då det ger en konkret upplevelse för särskilt de allra yngsta eleverna, som är vår huvudsakliga målgrupp. Ibland händer det att posten kommer på avvägar. Har du inte hittat något välkomstbrev i brevlådan senast mitten av februari ber vi dig att kontakta oss via mail info@bjorkviksponnyridskola.se.

Under vintern arbetar vi också med bokslutet. Tyvärr har det nått oss att vissa av säsongens kundfakturor ännu är obetalda. Vi har eller kommer att till berörda skicka ut påminnelser. Om vi trots påminnelse fortfarande inte får in de betalningar som saknas kommer vi inte att skicka ut något välkomstbrev och heller inte erbjuda någon plats på ridskolan till dess skuld är betald. Mycket tråkigt förstås eftersom det kommer att göra barn ledsna. Vi kommer också från och med nu att använda ett annat system för att kontrollera betalningar och mycket snarare se om betalning ej inkommit.

Vi kommer till vårterminen också att höja våra ridavgifter något. Inte mycket alls och vi ligger fortfarande lågt i jämförelse med andra ridskolor. Vi hoppas att ni har förståelse!

Tyvärr har vi en tråkig nyhet att berätta. Vår omtyckta och fantastiskt duktiga ridlärare Julia har valt att sluta hos oss. Julia har pendlat långt varje dag för att ta sig till arbetet och när hon fick ett erbjudande om en tjänst på en ridskola som ligger betydligt närmare hennes bostadsort valde hon att tacka ja. Vi tror och hoppas att vårt samarbete med Julia kommer att fortsätta någon gång i framtiden, men just nu ser det ut på det här viset. Det innebär att vi kommer att söka efter en ny medarbetare till oss inom kort. Känner du någon som du tror skulle passa – tipsa gärna om oss!

En desto gladare nyhet är däremot att Amelie kommer tillbaka på mer tid igen. Amelie har under det senaste året varit till största del föräldraledig. Amelie med familj har dessutom valt att flytta till Björkvik då de köpt ett hus här. Väldigt roligt tycker vi!

Under vintern reflekterar vi en hel del över den säsong som varit. 2017 har varit ett fantastiskt år på ridskolan. Vi blev fler medarbetare och vi utvecklade verksamheten på många olika vis. Några saker står fortfarande högt på önskelistan att förverkliga: Ett ridhus står överst förstås. Möjligheter att bedriva helpensionsridläger (övernattning) står nästan lika högt.

Under vintern ser vi också framåt. Vi tror och hoppas att 2018 kan bli det år då vår verksamhet tar stora kliv mot framtiden. Vi ber att få återkomma i frågan..!

Nästa tillfälle för Öppet Stall kommer att ske under sportlovet. Under samma vecka kommer vi även att erbjuda en ”igångsättningskurs” där elever under ridlärares ledning får möjlighet att vara med och sätta igång våra ponnyer inför terminsstart. Mer information kommer!

Trots att ridskoleverksamheten är stängd har vi en del att pyssla med ändå, som ni ser. Dessutom rullar livet på som vanligt på olika vis. Annat arbete (Jörgen), universitetsstudier (Maria), familj och barn. Därutöver har vi också startat bifirman RIDSKOLEPEDAGOGIK som nu har börjat vakna till på olika vis. Spännande!

Ja nu har ni fått lite koll på läget! Terminsstart är som vanligt den första helgen i mars. Om vi inte ses innan så ses vi definitivt då!

Vi ser fram emot ett riktigt härligt 2018 med många nya möjligheter, på Björkviks Ponnyridskola tillsammans med er!

Hälsar

Maria & Jörgen med personal