VINTERPONNY

Under ridskolans vinteruppehåll - mitten av december till mitten av februari - händer det ibland att vi lånar ut några av våra ponnyer till fodervärdar.

Fodervärden står då för stall (ponnyn flyttar från oss) samt foder, hovslagarbesök och vaccination (om denna ligger inom tidsperioden). Vi håller ponnyn försäkrad under perioden. 

Vi lånar endast ut ponnyer på foder till fodervärdar vi känner och som kan för oss presentera en plan för en trygg och lugn tillvaro för den ponny som lånas. Hästkompisar är alltid ett krav.

De ponnyer vi lånar ut gör vi av särskilda skäl som är knutna till respektive ponny. Någon ponny kanske behöver extra lugn, någon behöver hållas igång lite mer, någon kanske behöver lite utbildning. Vi lånar endast ut ponnyer för att uppfylla ponnyernas behov. Vi matchar alltså ponnyer med människor utifrån ponnyernas "önskan" om vintertillvaro. Ingen ponny lånas ut för hårdträning och/eller tävling.

Många ponnyer behöver istället sin vintervila på hemmaplan då de arbetar mycket under vår ridsäsong mars-december. 

Är du intresserad av att låna en "vinterponny" av oss under perioden 15 december 2017 - 15 februari 2018? Sänd oss ett mail till info@bjorkviksponnyridskola.se för att prova din lycka i vår matchning!

OBS! Vi vill inte ha önskemål på särskild ponny, endast en anmälan av intresse!