VÅR FILOSOFI

Vår tanke och filosofi är att små barn på små ponnyer ska få möjlighet att lära sig rida "på riktigt" redan från början. Ridning för små barn ska absolut vara roligt och spännande, men det ska inte vara en lek.

Vi tänker att en tre år gammal ryttare på en meterhög ponny visst kan rida en svår hoppbana så länge det handlar om att rida samma vägar och att hindren är bommar på marken. Symboliken är alltså att vi sedan från den korrekta grunden (vägarna) bygger upp elevens kunskap (höjer hindren) en centimeter i taget.

Ju yngre barn på hästryggen desto viktigare är säkerheten. Vi är noga med ordning och reda då detta förhindrar många olyckliga händelser. Många säger att ridning är en farlig sport, och det kan det visst vara. Men ju mer kunskap man har om hästen och dess beteende, ju fler rätt man gör och ju fler säkerhetsaspekter man har i åtanke, desto mindre farligt blir det. Vi är bra på säkerhet!

Små ponnyer är ofta kända som envisa och bråkiga. Vi vågar påstå att hos oss uppfyller de inte detta rykte. Hästar mår allra bäst av rutiner och på rutiner är vår ridskola uppbyggd. Våra ponnyer har en tydlig arbetsbeskrivning, de vet vad som förväntas av dem och kan på så vis ge våra yngsta elever det allra bästa. Våra ponnyer går i alla gångarter, hoppar banor och många är inkörda. De är noga utvalda för sin uppgift och vi är otroligt stolta över våra fantastiska ponnyer! Visst händer det att en ponny stannar och äter gräs ibland, och det händer att en ponny blir rädd för något oväntat i kanten av ridbanan. Men på det stora hela är dessa ponnyer otroligt barnsäkra, rutinerade och välutbildade för sin uppgift, tack vare vårt upplägg.

Det som gör vår ridskola speciell är att det man på många andra ridskolor endast kan göra som stor, det kan man hos oss göra redan som liten. Vi anordnar till exempel ibland små banhoppningar och dressyrprogramridningar där man kan delta redan som riktigt liten (om man har en vuxen som går bredvid ponnyn runt banan). Vi anordnar ridläger där deltagarna kan vara så små som tre år. Det som då krävs av dig som förälder/medföljande vuxen är att du stannar kvar och assisterar ditt barn. Vi ser förälder och barn som ett team från början och vi är glada att även kunna lära föräldrar och andra vuxna en hel del om det fantastiska djuret hästen!

Har man fått denna start, då tror vi att man har många fördelar i sitt framtida "hästliv"!

Vill du följa våra pedagogiska tankar -
varmt välkommen att titta in på bloggen ridskolepedagogik.com