NIVÅ- OCH GRUPPINDELNING

Hästis
 - 60 min
Ridning och teori för våra allra yngsta ryttare i ålder ca 2-5 år. Läs gärna mer om Hästis [här].

Nybörjare- 30 min
Rider med ledare (förälder eller annan vuxen) i skritt och trav. Styrövningar, banor och bommar är vanligt. Siktar mot märket Silverhästen.

Fortsättning - 45 min
Samma upplägg som nybörjargrupp, men rider lite längre pass och klarar de flesta moment utan ledare. Siktar mot märket Guldhästen.

Märke 1 - 45 min
Rider helt utan ledare och börjar även prova på galopp. Hoppar små hinder. Siktar mot Ryttarmärke I.

Märke 2 - 60 min
Rider i skritt, trav och galopp. Hoppar små hinder och enkla banor. Siktar mot Ryttarmärke II.

Märke 3 - 60 min
Rider i alla gångarter på olika typer av hästar. Har viss förståelse för betydelsen av ryttarens sits, hjälper, känsla och inverkan för samspelet med hästen. Hoppar banor med olika typer av hinder upp till ca 60 cm och siktar mot ryttarmärke III.

Märke 4 - 60 min
Rider obehindrat i alla gångarter på olika typer av hästar. Har förståelse för betydelsen av ryttarens sits, hjälper, känsla och inverkan för samspelet med hästen. Börjar också med hjälp av detta att kunna rida hästen i rätt form och balans. Hoppar banor med olika typer av hinder upp till ca 70 cm och siktar mot det lite svårare ryttarmärke IV.
Märke 5 - 60 min
Rider obehindrat i alla gångarter på olika typer av hästar, även ridskolans yngre ponnyer på väg in i verksamheten. Har god förståelse för betydelsen av ryttarens sits, hjälper, känsla och inverkan för samspelet med hästen. Rider med hjälp av detta hästen i rätt form och balans Hoppar banor med olika typer av hinder upp till ca 80 cm och siktar mot det svårare ryttarmärke V.

Vuxen - 60 min
Vi är i huvudsak en ridskola för barn. I mycket liten skala finns även ridning för vuxna på nybörjar-märke 3-nivå. Viktgräns finns och måste respekteras. Läs mer om vår vuxenridning [här].