INFORMATION OM LEKTIONSRIDNING

Björkviks Ponnyridskola är en ridskola ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Hos oss bedrivs ridskoleridning enligt ridsportförbundets rekommendationer, med utbildad personal och med ponnyer väl lämpade för sitt arbete.

Svenska Ridsportförbundet har tagit fram en utvecklingsmodell för ryttares utbildning från nybörjare till elit, där vi på Björkviks Ponnyridskola står för Nivå 1 som vi enkelt förklarat kan kalla "förskolan och grundskolan" inom ridsporten.

Björkviks Ponnyridskola vill alldeles särskilt vara en ridskola där du lär dig att rida på riktigt även om du bara är tre år! Vi tycker att små barn lär sig bäst på små ponnyer. Här når alla upp för att borsta sin ponny på ryggen och du kanske till och med lär dig att sadla din ponny själv den allra första gången du kommer hit! Här törs du kratsa hovar och du kan sitta upp utan stege! Vi på Björkviks Ponnyridskola älskar ponnyer och det tror vi att du också gör när du träffat våra!

Vi brinner för riktig ridning även för de allra yngsta - läs gärna vår filosofi - och hos oss har pedagogiken i undervisningen en central roll. Undervisningen hos oss sker i små grupper och så individuellt som möjligt. Vi tänker mycket på din säkerhet och vi arbetar efter mottot; "Konsten att undervisa är att veta hur man uppmuntrar". Kort och gott; hos oss är ridning pedagogisk, roligt och säker!

Ridundervisningen bedrivs i huvudsak på ridbana där du får lära dig att rida i alla gångarter, ridvägarna och att rida över bommar och hinder. Någon gång varje termin rider vi ut i ridskolans omgivning och något pass på ridbanan rider vi barbacka.

Vi bedriver ridskola för barn från ca 2 år och upp till ca 16 år. För de allra yngsta passar Hästis mycket bra. Våra nybörjargrupper till och med märke 1-2 vänder sig i första hand till barn i ålder 3-10 år. De elever som är något äldre än så, har ridit några fler år och rider i de högre märkesgrupperna märke 3-5.

Vi är noga med att det är ordning och reda på vår anläggning samt att det är ordning och reda under våra ridlektioner! Att ha lugnt och trevligt omkring sig uppskattar både våra ponnyer och våra elever. Vi hoppas att du som väljer att besöka oss också tänker på det!

Vår ridundervisning är alltid välplanerad, från terminsplanering till lektionsplanering löper en noga genomtänkt röd tråd som vi gärna delar med oss av. Vi dokumenterar också gärna vår verksamhet i bilder!

Vi arbetar efter Svenska Ridsportförbundets Ledstjärnor som bland annat förespråkar gott horsemanship, ödmjukhet och hjälpsamhet mellan både barn och vuxna!

Har du frågor och funderingar? Önskar du anmäla till ridskolan? Hör av dig till oss via vår mail info@bjorkviksponnyridskola.se så ska du få svar!

Vi önskar dig varmt välkommen till oss!

"Säker hästhantering är att tänka efter före".

Kunskap om hästens beteende och reaktioner - att kunna läsa av hästen och att förstå den - är en otroligt viktig del av säker hästhantering. Vi bakar in denna kunskap i all undervisning på ridskolan, såväl uppsuttet som vid sidan om hästen.

På Marias blogg ridskolepedagogik.com kan du läsa om vår pedagogik samt hur vi arbetar med ridskolans planering, genomförande och dokumentation. Välkommen att klicka in!