OM VÅRA RIDLÄGER

Vi bedriver ridläger (heldag och halvdag) för elever i ålder 3-17 år samt kvällskurs och helgkurs för ungdomar/vuxna. Här presenteras de olika lägertyperna samt ålders- och nivåindelning. Är du osäker på vilken typ av läger som passar dig - hör gärna av dig till oss!

Vi älskar ridläger och vill ge dig en så härlig sommarupplevelse som möjligt!

Ridlägertider för 2018 samt möjlighet till anmälan finns ute från och med 4/9 kl 9.00!

Anmälan till ridläger:
Sker endast till vår mail info@bjorkviksponnyridskola.se med information om lägerdeltagare samt önskat ridläger. Vi har inte möjlighet att ta emot ridlägeranmälan muntligen eller via meddelandefunktionen på Facebook.

Efter anmälan - Invänta svar/besked om plats finns.

Viktigt att veta inför anmälan:

1. Vi svarar manuellt om plats erhållits eller ej. Detta sker då med viss fördröjning, men alltid i inkommen tidsordning.
2. Om plats finns faktureras anmälningsavgiften i nära anslutning till anmälan. När denna sedan är registrerad på vårt bg. sänds inom några veckor ut en ridlägerbekräftelse samt en faktura på slutbeloppet.

3. Notera att ridlägrets fullständiga belopp är anmälningsavgift + slutbelopp.
4. Till alla ridläger, medtag egen lunch/mellanmål etc. Kyl, frys och micro finns.

Viktigt att veta inför anmälan är också att vår specialitet är små ponnyer och att vår verksamhets filosofi bygger på att vi tycker att små ryttare rider allra bäst på små ponnyer. Elever tilldelas därför ponnyer efter storlek. Är du i storlek för små ponnyer men endast önskar att rida större ponnyer, då är vi tyvärr inte rätt ridläger för dig. För de ridlägerelever vi inte träffar i vår ordinarie ridskoleverksamhet önskar vi ett ungefärligt mått på längd och vikt vid anmälan.

Dagläger
Måndag - fredag 9.00-17.00

Målgrupp: Barn/ungdomar 6-13 år (fördelat på olika veckor). Passar den som rider obehindrat i skritt, trav och för de äldre även galopp. Ridskolenivå Fortsättningsgrupp eller Märke 1-2-3-4. Se respektive veckas ålders- och kunskapsindelning.

Aktiviteter: Här får du möjlighet att utvecklas i ridning och hästkunskap på ett pedagogiskt, roligt och säkert sätt. Träning i dressyr och hoppning varvas med lekfulla tävlingar, barbackaridning och bad med häst. Teorimomenten är ofta praktiska och du får prova på både att tömköra och att köra ponny. Vi avslutar veckan med uppvisning för släkt och vänner!

Hästar: Blandad storlek på hästar efter storlek på deltagare. A, B, C och D-ponnyer. En egen ponny till varje deltagare. Egen ponny kan medtagas!

Dagsschema:
9.00 Samling, hästskötsel
Fm. Ridning gr 1, Ridning gr 2 (dressyrinriktat)
Teori
12.00 Matsäck, fika, bad mm.
Em. Ridning gr 1, Ridning gr 2 (hoppinriktat)
17.00 Samling och slut för dagen

49jpg

Ungdomsläger
Måndag - fredag 9.00-17.00

Målgrupp: Ungdomar i ålder 11-17 år. Ridvana motsvarande ridskolenivå Märke 3, 4 och 5.

Aktiviteter: Liknande upplägg och schema som dagridläger, men något varierat innehåll beroende av den högre kunskapsnivån på dessa läger.

Hästar: Från stora B-ponnyer till små storhästar. Till dessa veckor lånar vi in extrahästar som håller rätt storlek. Egen ponny/häst går mycket bra att ta med!

u57jpg

Vuxenhelgkurs
Lördag-söndag 9.00-15.00

Målgrupp: Vuxna i ponnystorlek (max 65 kg) med blandad ridvana Nybörjare - ca Märke 3 (ridvana i skritt och trav samt eventuellt i galopp).

Aktiviteter: Fyra ridlektioner. Fokus ligger på dressyr och markarbete men valbart också att prova hoppning. Två teoritillfällen, praktiska moment så som tömkörning/körning/longering.

Hästar: Från stora C-ponnyer till små storhästar.  Egen ponny/häst går mycket bra att ta med!

Dagsschema:
9.00 Samling, hästskötsel.
fm. dressyr gr 1+ 2
11.30 Matsäck/fika
12.00 Teori
e.m markarbete + ev. hopp grupper efter önskemål.
15.00 Slut för dagen

v12jpg

Halvdagsläger
Måndag - fredag 9.00-13.00 eller 14.00-18.00.

Målgrupp: Barn 3-9 år (fördelat på olika veckor). Ingen eller liten ridvana. Passar den som aldrig ridit eller som ridit Prova-På, Nybörjargrupp, Hästis, Fortsättning och Märke 1-grupp. Passar också sommarboende barn som inte rider ”till vardags”.

Halvdagsläger finns både som förmiddagsläger där du deltar varje förmiddag under en vecka, och som eftermiddagsläger där du istället deltar varje eftermiddag.

Aktiviteter: Här får du lära dig grunderna i ridning och hästskötsel på ett pedagogiskt, roligt och säkert sätt. Du hinner med att prova på såväl ridning på ridbana, barbacka, uteritt som häst- och vagn, bad med häst och att hoppa små hinder. Vi avslutar veckan med uppvisning för släkt och vänner!

Hästar: I första hand de små ponnyerna (A- och B-ponnyer) Större ponnyer vid behov. Två barn per ponny.

Dagsschema förmiddagsläger:
9.00 Samling
Hästskötsel
Ridning i 2 grupper
11.00 Matsäck, fika
Lekar, bad
13.00 Samling och slut för dagen

Dagsschema eftermiddagsläger:
14.00 Samling
Hästskötsel
Ridning i 2 grupper
16.00 Matsäck, fika
Lekar, bad
18.00 Samling och slut för dagen

27jpg

Kvällskurs
Måndag - torsdag 19.00-21.00
Målgrupp: Ungdomar (från 12 år) och vuxna i ponnystorlek (max ca 65 kg) med ridvana ca Märke 3-4-5 (rider i alla gångarter i rätt form och balans, hoppar 50-60 cm).

Aktiviteter: Ridlektioner. Måndag dressyr, tisdag hoppning, onsdag dressyr och torsdag hoppning. Möjlighet att i mån av plats anmäla sig till enstaka kvällar.

Hästar: B, C, D-ponnyer, små storhästar. Egen ponny/häst går mycket bra att ta med.

Schema: Ridlektioner i grupp.

14jpg

1jpg

Varmt välkommen

med din anmälan till ridläger!