PERSONUPPGIFTSHANTERING PÅ BJÖRKVIKS PONNYRIDSKOLA AB

Med anledning av den nya lagen GDPR som träder i kraft 25 maj vill vi med denna information förtydliga vad som händer med de personuppgifter du lämnar till oss. Vi är just nu också i färd med att dela ut lappar med denna information till alla våra kunder.  

När du blir kund hos Björkviks Ponnyridskola frågar vi endast efter namn och adress. Dessa uppgifter behövs till vår fakturering och används endast i detta syfte. Vi ger aldrig ut dina uppgifter till tredje part. Vi lagrar uppgifterna i vårt kundregister som finns i en molntjänst hos en av landets största portaler för detta. Enligt bokföringslagen behöver vi spara dig som kund i sju år efter det att ditt sista verksamhetsår hos oss är avslutat. Därefter tar vi bort dig som kund ur vårt kundregister. Vi lagrar inte ditt personnummer någonstans. 

Ditt för- och efternamn finns också i ett Exceldokument på vår egen server, kallat ”elevlista” för innevarande termin. Detta enbart i syfte att vi varje ridtermin behöver ha struktur över ridgrupperna och hästfördelningen för bästa möjliga undervisningsupplägg för dig. Endast ditt förnamn finns på dagens ”hästlista” i stallet på dagen för din ridlektion för att du ska veta vilken häst du ska rida. 

Vi lagrar inte ditt telefonnummer eller din mailadress i något register. Dessa finns således bara hos oss om du har kontaktat oss på det viset. Vi sparar mailkonversationer under ett år. Detta för att kunna se tillbaka på dina bokningar och för att kunna ge dig bra service om du önskar boka liknande upplevelser igen. När ett år har gått från datumet då ett mail inkom raderar vi detta.  

Vill du att vi tidigare än så tar bort all sparad mailkonversation om dina förfrågningar och bokningar, sänd oss ett mail så utför vi detta omgående och meddelar dig när så är gjort. 

Vi lägger gärna ut bilder på vår hemsida http://bjorkviksponnyridskola.se och i våra sociala medier. Vi skriver aldrig namn till bilderna och vi lägger endast ut bilder om vi har fått ett godkännande från dig. För barn gäller målsmans godkännande. Du kan när som helst dra tillbaka detta godkännande. Ser du en bild på dig/ditt barn hos oss som du vill att vi tar bort, sänd oss ett mail så utför vi detta omgående och meddelar dig när så är gjort.

Med vänlig hälsning

Björkviks ponnyridskola AB