JUNI - FLYTTFUNDERINGAR

Ja nu är vi redan här, i terminens sista lektionsvecka. Ytterligare en fantastisk ridtermin är snart till ända och en ridlägersommar stundar. En ridlägersommar som också blir vår sista tid här på Yngersstrand då ridskolan till hösten går in i nästa fas – drömmen om en egen plats på jorden!

Flytten

Vi har verkat här i nära tolv år nu, och vi har trivts alldeles fantastiskt bra. Det var absolut inget lätt beslut att ta, det här med att vi nu ska flytta härifrån och byta plats för vår verksamhet. Men det har också funnits faktorer som till slut gjort att det kändes som det absolut bästa beslutet. När så drömgården dök upp såg vi det som en lycklig stjärna! Den 4 juni gick köpet på riktigt igenom och vi fick nycklarna till vår framtid. Det kommer att innebära väldigt mycket jobb förstås och ibland känns det som att vi kanske siktat lite för högt och lite för snabbt! Men vi kommer att greja det – givetvis! Det gör vi alltid! Vi kommer dock att behöva be er om att ha lite överseende med att det kommer att ta lite tid att sätta allt nytt, både för människor och för hästar. Men å andra sidan tillkommer oändliga möjligheter till bland annat ridning på underbara skogsvägar – något vi verkligen saknat! Och framöver förstås vårt så efterlängtade ridhus. För att inte tala om café och ridläger med övernattning! Ja ni hör ju - det här är verkligen drömmen!

Vi kommer att satsa stenhårt på att få etapp 1 klar av stallet till att börja med. Det blir tio boxar i ett av stallutrymmena samt en lösdrift för åtta hästar. För detta har vi ansökt om förprövning hos Länsstyrelsen. Vi har varit på möte och diskuterat igenom förslaget och våra ritningar – och vi hoppas att ett beslut och ett klartecken för byggstart ska komma inom kort. Vilken lycka att få möjlighet att skapa ett eget stall från grunden! Senare tillkommer etapp 2 med ytterligare boxar och framöver kommer befintlig lagårdsbyggnad att innehålla 24 boxar. Wow!

Känner du för att sponsra oss med en hjälpande hand eller två så är vi oändligt tacksamma – hör av dig! Med anledning av detta har vi också fattat beslutet att skjuta upp höstterminens start och istället för att starta i direkt anslutning till skolstart istället ge oss själva några extra veckor och starta först i början av september. För er som var med en gång i tiden då vi startade verksamheten från grunden (2006) nog minns ni att det var precis så vi gjorde då; Jobbade hela sommaren med förberedelser och hade invigning 3 september. Håll gärna koll på oss i våra sociala medier under sommaren. Där kommer traditionsenliga ridlägeruppdateringar att blandas med det spännande flyttäventyret!

Höstterminen

Som ridande elev hos oss står du alltid kvar som elev över terminsbyten. Det innebär att du aldrig behöver återanmäla dig till ny termin, men att vi däremot önskar att du i god tid avbokar din plats om du inte tänkt att fortsätta. Vi är mycket tacksamma om du inte väntar allt för länge med en eventuell avbokning då vi alltid har många nya elever på kö inför ny terminsstart som väntar på en plats.

Under sommaren pratar vi ridlärare ihop oss om alla grupper. Vissa grupper byter nivå i sin helhet, vissa blir kvar på samma nivå. Ibland byter enstaka individer nivå. Läs gärna mer om detta under ryttarmärken. Om ett byte innebär att du behöver en ny dag för ridning eller att det blir stor tidsskillnad jämfört med din föregående tid meddelar vi dig alltid i god tid. Om din ridtid är ungefär densamma även kommande termin kommer du enbart att få en kallelse i form av ett välkomstbrev med posten någon gång i början av augusti månad.

Ridläger

Sommartid innebär ridläger, och vi ska inte sticka under stol med att det – även om vi alltid har världens bästa jobb -  är vår allra roligaste tid på året! Att få möjlighet att jobba ihop en grupp under en hel vecka, att erbjuda en så varierande och lärorik verksamhet och att avsluta med flaggan i absolut topp varje fredag hela sommaren med show till musik, publik och massor av gott fika! Har du vägarna förbi en fredag – kika gärna in på show!

Kontakt

Under sommaren har vi fullt fokus på ridlägerverksamheten och svarar därför på mail endast ett par gånger i veckan. Vi kommer att ha vår telefonlinje öppen under all tid vi bedriver lägerverksamhet, detta i första hand för att anhöriga till ridlägerdeltagande barn ska veta att det alltid går att nå oss när era barn är på plats hos oss. Övriga frågor så som bokningar inför framtiden och liknande hänvisar vi liksom alltid till vår mail – och du kommer alltid att få svar, även om det kanske dröjer några dagar extra.

Lediga platser i sommar

Nästan alla läger är fullbokade och det finns en kölista. Vi har dock ännu en ledig plats på kvällskursen måndag – torsdag vecka 25, samt vuxenhelgen lördag-söndag vecka 31. Hör gärna av dig om du vill att en av platserna ska bli din!

Vi önskar er en underbar sommar och säger helt enkelt, på återseende till hösten. Full fart mot framtiden och alla de fantastiska möjligheter vår nya gård kommer att innebära!

Mail info@bjorkviksponnyridskola.se