FEBRUARI - NYTÄNK!

Planering inför vårterminen är i full gång. Utöver att sätta lektionsschema, terminsplanering, gruppindelning och en mängd andra praktiska göromål har vi också en hel del på gång i vår organisation.

Nytänk!

Björkviks Ponnyridskola har funnits i snart tolv år. Under denna tid har vi (jag och Jörgen) gjort det mesta själva. Allt från att mocka och fodra, ha rid- och teorilektioner, planering, ekonomi, anläggningsvård med mycket mera. Utöver det har vi hela tiden haft annat arbete (Jörgen), universitetsstudier (jag) och våra fyra barn som idag är 4-10 år. Vi har haft personal i omgångar, ibland mer och ibland mindre.

Ridskolan har växt nästan överraskande mycket under tiden. Helt fantastiskt förstås! Vi nyper oss i armen varje dag, och vi inser att drömmen faktiskt är verklighet! Men en växande verksamhet innebär också en del utmaningar man till en början inte räknat med.

Ibland har vi känt att vi trots god hjälp och egen enorm både insats och engagemang haft svårt att rodda runt allt. Och det är inte en känsla som är alldeles bekväm när man befinner sig mitt i något man drömt om sedan man var liten och som man nu har lyckan att genomföra.

Därför har vi inför VT 2018 och framtiden vågat tänka nytt!

Ridskoleansvarig – Amelie Lilja

Jörgen och jag kommer att fortsätta arbeta med och i ridskoleverksamheten förstås. Men vi kommer att göra det på ett vis som är mer humant mot både oss själva och vår familj.

Detta är möjligt tack vare att vi har äran att åter igen (efter föräldraledighet) ha Amelie Lilja anställd här hos oss. Amelie är SRL 2 (Svensk Ridlärare Level 2) - formellt alltså den högsta ridlärargraden av oss alla här på ridskolan.

Amelie kommer från och med 2018 att ha en position i vårt företag som Ridskoleansvarig. Det innebär kort och gott att det är Amelie som kommer att vara frontfiguren för vår löpande ridskoleverksamhet. Amelie har en hög kompetens och stor erfarenhet av arbete och arbetsledning på ridskola sedan tidigare och vi är oerhört glada att hon valt att arbeta hos oss.

På detta vis får var och en i vår organisation möjlighet att växa och om vi som individer växer och utvecklas – då kommer också ridskolan att göra det!

(Se bild som visar ungefär hur vårt inbördes upplägg kommer att se ut).

Hur kommer detta att märkas?

Praktiskt vid era "stickprov" ute på ridskolan kommer ni inte att märka så stor skillnad, men för oss individer inom organisationen innebär denna omstrukturering många viktiga bitar. Framför allt kommer den att innebära att energi inte går förlorad på det vis den närapå gjorde ibland då för få personer fick dra ett för tungt lass. Det innebär också att var och en kommer till sin absolut bästa rätt!

Att leda en verksamhet innebär att se var varje individ har sin bästa roll. Ledarskap innebär också att låta andra leda! Det är något vi vill att Björkviks Ponnyridskola ska vara bra på!

Jörgen har sedan länge ett heltidsarbete på vardagar inom IT genom vår bifirma BPRS Consulting. Jag har relativt nyligen startat min BPRS Ridskolepedagogik och jag har slutspurten att göra på Masterprogrammet i Utbildningsvetenskap via Linköpings Universitet. Amelie blir ridskolans arbetsledare och under henne kommer övrig ridskolepersonal att verka. Vi har haft en annons ute via Arbetsförmedlingen och så snart ansökningstiden är avslutad ska vi tillsammans gå igenom de ansökningar vi fått. Amelie blir den som har det övergripande ansvaret för våra ponnyer, och hon blir också den som i första hand sköter kundkontakter/bokningar/avbokningar och förfrågningar. Utöver detta kommer hon att ha en del ridlektioner.

Sommarens ridlägerveckor delar vi som vanligt upp mellan oss.

Från och med 1 mars tar detta sin officiella början, sträckan dessförinnan är en överlämningsperiod.

Vi känner allihopa att detta känns alldeles RÄTT! Det kliar i våra fingrar att få alla bitar på plats!

Jag kommer att återkomma med mina  månadsbrev  under året. Vi kommer även att berätta fler spännande nyheter framöver!

Njut av vinter och snö så länge!
Hälsar

Bild 1: Amelie Lilja & Tussilago