AUGUSTI - SATSNING

Hej igen!

Sommaren susade förbi snabbare än någon sommar någonsin gjort tror jag. Ridläger och flytt har avverkats i ett rasande tempo. Än är vi inte helt i hamn, men vi är en bra bit på väg! Jag tänker att ni nog är nyfikna på hur det går och nog är ni väl sugna på att komma hit till oss på vår nya gård!? Snart är det dags för höstterminsstart. Den är ju något fördröjd just denna termin med anledning av vår stora satsning!

 

Ny adress!

Vår adress är ju numera Västra Smedjebol i Björkvik. Efter tolv år på hyrd anläggning står vi nu inför det största och bästa vår verksamhet någonsin varit med om. Vi har köpt en egen gård! En helt fantastisk gård som vi blir än mer förälskade i för var dag som går. Här bor nu vi – familjen Falck – som äger ridskolan. Här bor nu också alla djur. Hästarna går i stora fina hagar och njuter av lite extra vila. Det är de värda efter denna intensiva och varma ridlägersommar. Vi människor vilar dock inte ett dugg. Här pågår ett tempo som heter duga.

 

Investeringar

Just nu pågår arbeten i alla vrår på gården. Ridbana byggs och i samma veva förbereds även platsen för vårt kommande ridhus (!). Vilken lycka att få skriva de orden! Ridhus dröjer dock ytterligare en tid innan vi har, men en egen ridbana står klar här i slutet av augusti. Så småningom blir det också en gräsyta med fasta hinder "terränghinder" bortanför dessa två. Helt fantastiskt!

Stallbyggnaden består av tre etapper varav vi gör de första två just nu. De består i en lösdrift för hälften av våra ponnyer och ett stall med boxar för den andra hälften. Tanken är sedan att vi under hösten låter hästarna turas om med boxarna så att de som ska gå lektion står på box för dagen. Lösdriften kommer att bli klar till terminsstart och så även grundarbetet med stallet. Dock har vi fått besked om att de boxar vi tänkt oss att köpa har lite för lång leveranstid på grund av sommarsemestrar och liknande, så den första veckan ni besöker oss kommer de inte att stå på plats. 

Men var lugn – vi löser det ändå provisoriskt med uppbindningsringar på lösdriftsytan (som är väldigt stor) och vi lovar att det kommer att fungera toppen. Vi kommer att hjälpas åt extra mycket i början för att få det att flyta smidigt. Snart är vi i fas igen! 

smedjebol1jpg

 smedjebol2jpg

Önskemål

Vi önskar av er att ni har lite extra överseende med just ”färdigställandet” i början av terminen. Det är en extrem syssla att flytta en hel ridskoleverksamhet med bara några veckors verksamhetspaus, det inser vi. Det var nödvändigt att göra på just detta vis och vi ska verkligen göra vårt allra bästa för att ni ska känna er som hemma från dag ett. Och alldeles snart kommer detta att bli bättre än någonsin förr. Vi är oerhört tacksamma för er förståelse!

 

Mot framtiden!

Jajamän, nu gör vi det här! Ska det göras så ska det verkligen göras ordentligt och vi har så många härliga idéer som vi vill förverkliga tillsammans med er. Vi har väntat så länge på just detta och vi är mer än redo helt enkelt för nästa steg av vår ridskoleverksamhet. Ridbana, stall och så småningom ridhus. Gräsbana, stor parkering, stall för 24 hästar, café och i framtiden också lägerboende för helpensionsridläger och kurser med övernattning. Visst låter det helt underbart! Vi är stolta över vägen hit, att vi hängt i och följt vår dröm . Vägen har inte alltid varit plättlätt, men den har alltid varit fantastisk och mycket bestämd. Nu känns kusten helt klar och vi ser otroligt ljust på framtiden! 

Varmt välkomna att dela den med oss!


Hälsar Maria & Jörgen med personal och ponnyer på Björkviks Ponnyridskola