APRIL - VÅRKÄNSLOR!

Ja nu börjar det likna vår på riktigt! Snön och isen har smält från ridbanan och i skrivande stund (faktiskt) kommer ett nytt lager sand för att förbättra ridunderlaget!

I rullning

Terminen rullar på och vi har strax gjort vår första ridperiod. Vi har nu också äntligen kunnat plocka fram vårt hindermaterial och kommit igång med terminens första hopplektioner. Härligt! Ett påsklov med extraaktiviteter har vi också hunnit med. Det mesta gick att genomföra som planerat, men fredagens plan fick skjutas fram på grund av ett återfall av vinter.

På vift

En väldigt rolig sak är att Björkviks Ponnyridskolas pedagogiska koncept blivit uppmärksammat i större sammanhang. Jag (Maria) har varit iväg och haft en ridlärarfortbildning för hela 32 ridlärare från Södermanland och Västmanland, arrangerad av Södermanlands och Västmanlands Ridsportförbund. Dessa ridlärare kommer också att komma på ett studiebesök hit till oss på ridskolan under maj månad! Det finns även ett antal liknande bokningar från andra håll inför framtiden. Vår filmsnutt ”Terminsstart på Björkviks Ponnyridskola” som finns både här på vår hemsida och i våra sociala medier fick otrolig spridning i ”den stora ridskolevärlden”. Väldigt hedrande och fantastiskt roligt!

Bonushästar

Förutom våra vanliga hästar har ni säkert märkt att det finns några extra! Den gigantiska ”Lilla Gubben” som bor i teorirummet är nog svår att missa. Den har vi fått till skänks av en snäll familj! Hovslagarna hade väldigt roligt åt detta när det var hovslagardag sist. Ni kan se deras inlägg delat från vår Facebooksida!

Tyvärr har Lilla Gubben fått röda hjärtan ritade på sig, och det förstår ni nog att vi inte önskade. Vi har även upptäckt andra ritningar på ridskolans olika föremål och anslag. Prata med era barn om hantering av pennor!

Vi har också av vår ridelev Molly köpt tre underbart fina käpphästar som hon tillverkat. Vi gjorde ett namnupprop i våra sociala medier och fick många fina förslag. Nu har vi bestämt att de heter:

Grålly, Målly & Pålly

Full fart framåt!

Nu ser vi framåt och vi vet att veckorna kommer att gå i rasande hastighet. Vi har öppnat upp anmälan för vårens första prova-på-tillfälle. Passa på att tipsa vänner och bekanta! Vi har också öppnat anmälan för den extra hoppkurs vi planerat under maj och juni. En av grupperna blev fullbokad på några timmar, så vi funderar faktiskt på att uppgradera med ytterligare en grupp!

Den 1a maj gör vi traditionsenligt vår dressyrprogramridning där Staffan af Geijerstam från Nybyggets Ridläger kommer och dömer de äldre eleverna som rider LC:1 och LB:1. Anmälan till detta kommer ut inom kort. Likaså kommer anmälan alldeles snart ut till vår årliga banhoppningsträning. I år väljer vi att använda två dagar (10e och 11 maj) till denna banhoppning, då vi insåg förra året att det blev väldigt tajt att få plats med alla deltagare på en och samma dag – så många var banhoppningssugna!

Full fart mot en härlig vår på Björkviks Ponnyridskola

Hälsar Maria med personal.